ИЗПИТИ - САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА, ПРИРАВНИТЕЛНИ
На основание чл. 259, ал.1 от Закона за предучилищното и училищното образование, чл. 32, (1) т.1, чл. 34 (10) и чл. 38 (1) от Наредба № 11 от 01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците да бъдат положени изпити за определяне на годишна оценка от учениците на самостоятелна форма за 9, 10 и 11 клас и приравнителни изпити поради различие между училищните учебни планове, през априлска сесия, уч. 2018/2019г.

Свалете файла от тук

 


На 19.02.2019г. скъп гост в Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ град Казанлък бе Станимир Нанчев – Стенли.
С поредната си благотворителна акция, известният коафьор беше преподавател на учениците от паралелките с професия „Фризьор“ в училището. Стенли демонстрира диагностика на скалпа и косата, нов метод за балеаж, както и различни техники на подстригване. Под вещото му ръководство ученици от 8в, 10а и 11а класове демонстрираха наученото. Това е още една подготовка за предстоящото състезание, което ще се състои на 21.02.2019г. /четвъртък/ от 9,00 до 12,00 часа в ателието на гимназията. Вратите на ПГ „Академик Петко Стайнов“ са отворени за посещение на всички желаещи.

Първо училищно състезание по изработване на прическа.

Ученици от 8в, 10а и 11а класове ще участват в надпревара за демонстриране на овладяни умения в часовете по Фризьорство. Каним всички бивши, настоящи и бъдещи ученици и учители да ни посетят и подкрепят на това събитие. 

Дата: 21.02.2019 г.

Начало: 09.00 часа

Място: Ателие по Фризьорство на училището

Жури:

  1. Нели Пенчева - директор на Профилирана гимназия "Академик Петко Стайнов" гр. Казанлък
  2. Зорка Ангелова - дипломиран фризьор от випуск 2018
  3. Ивелина Кюркчиева - действащ фризьор
  4. Десислава Семова - действащ фризьор
  5. Светлана Хаджиева - действащ фризьор

 

 

На 21 декември 2018 година ще се проведе коледен бал, който ще се състои в конферентната зала на училището. Каним всички ученици най - официално да присъстват за да отбележим Коледа и да връчим награди на тези, които са участвали в украсата на класните стаи.

В дворът на ПГ "Академик Петко Стайнов" по случай 122 годишнина от рождението на Петко Стайнов бяха поднесени цветя пред паметника на именития композитор. Присъстваха ученици от всички училища в Казанлък, именити учители и общественици. Тук бяха г-жа Цветолина Цветкова - заместник-кмет на община Казанлък, Теодосий Събев Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ „Никола Обрешков“, град Казанлък, синът и внукът на големия композитор, арх. Стефан Стайнов и други.

Load More